ELMS Spa: Phil Hanson en United Autosports USA bovenaan in eerste vrije training

Onder een mooie nazomerzon, maar met wel wat wolken aan de blauwe lucht, werd de eerste vrije training van negentig minuten afgewerkt. De Brit Phil Hanson was met een rondetijd van 2:05.030 slechts 30 duizendsten sneller dan Malthe Jakobsen in een Oreca 07 van COOL Racing. Sebastian Montoya, die de DragonSpeed USA Oreca deelt met vader Juan Pablo en Hendrik Hedman, werd derde op 69 duizendsten van de United Autosports USA Oreca van Hanson.

(Foto: © United Autosports)

De DKR Engineering Oreca van het trio Tom Van Rompuy, Sebastián Álvarez en Nathanaël Berthon werd door een tijd van de laatstgenoemde (2:06.587) twaalfde algemeen en zesde in Pro-Am. Tom Van Rompuy reed in de tweede helft van de training vijftien ronden met een 2:10.800 als beste chrono.

In LM GTE stuurde Matteo Cairoli zijn gele Iron Lynx Porsche naar de koppositie (2:16.741). De Italiaan had een halve seconde voorsprong op de Formula Racing Ferrari van Laursen-Laursen-Nielsen, gevolgd door de JMW Motorsport Ferrari van Berry-Hanafin-Lancaster op plaats drie. Ulysse De Pauw werd op 1,377 seconden vijfde met zijn AF Corse Ferrari, net voor Alessio Picariello met de Porsche van Proton Competition. Door de tweede plaats tijdens de laatste wedstrijd in Aragón en hun leidersplaats in het kampioenschap rijdt de #16 Porsche van Alessio Picariello met een succesballast van 25kg in Spa.

Resultaten