De autosport dit weekend: Belgen over heel Europa

We zijn alweer toe aan het laatste volledige weekend van september, met bovenaan de agenda de Grand Prix van Japan F1, waar Red Bull, na het moeilijke weekend in Singapore, uiteraard op revanche uit zal zijn . De MotoGP maakt dan weer een verplaatsing naar India. 

Foto: © SRO

Maar er is uiteraard nog autosport, met twee sterke series uit de Benelux die naar het buitenland trekken. In Oschersleben is er de voorlaatste manche van het Belcar Endurance Championship, samen met de Europese NASCAR, terwijl de Porsche Carrera Cup Benelux op de Red Bull Ring aan de finale toe is, samen met de het DTM. 

In eigen land zijn er dan weer de Belgische manches van de ELMS en Le Mans Cup en op zaterdag op een steenworp van het circuit de East Belgian Rally.

In het Italiaanse Monza zijn er diverse wedstrijden met Belgen, van de TCR Europe, over de GT Open tot de GT Cup Open, waarbij onze aandacht uitgaat naar Kobe Pauwels (Comtoyou Racing) in de toerwagencompetitie en het team van Q1 Trackracing in de GT Cup Open. Beide maken aanspraak op een sterk eindresultaat dit seizoen.

Verder is er VLN op de Nürburgring met enkele Belgen en er is ook FFSA GT4 in Ledenon, waar Benjamin Lessennes zijn eerste plaats in het kampioenschap verdedigt. 

Tot slot is er de VAS-slalom Abolens in Hannuit.