Extreme-E: zeges voor X44 en Acciona | Sainz

Twee races voor het elektrische SUV kampioenschap waren er op Sardinië, voor de “Island” X-Prix. De zeges waren er voor het X44 team van Lewis Hamilton en voor het team van Carlos Sainz Sr.

foto: © e-extreme.com

Het Acciona-Sainz XE team won op zaterdag de zevende manche van het Exteme-E kampioenschap. De zege in de Island X Prix werd de tweede overwinning van het seizoen voor het team met als rijders Laia Sanz en Mattias Ekström, die doorheen de heats en de finale de wedstrijd domineerden.

Op zondag was er dan de zege van X44 Vida Carbon Racing, met aan boord Cristina Gutiérrez en Fraser McConnell. Zij wonnen voor Rosberg X Racing (RXR). In het kampioenschap leidt Acciona | Sainz XE Team met slechts drie punten voorsprong op XRX met Johan Kristoffersson en de Zweedse Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Het kampioenschap heeft nog een laatste race in Chili.