Spa 6 Hours: veel volk op het circuit op zondag 1 oktober

Zoals al geruime tijd is aangekondigd, zal het sportieve gedeelte van de editie 2023 van de Spa Six Hours op donderdag, vrijdag en zaterdag plaatsvinden. Het geheel wordt zaterdagavond afgesloten met de Spa Six Hours Endurance, met start om 15u50 en finish om 21u50. Maar dan 100 wagens vormen de startgrid van deze mythische wedstrijd. Dat alles wil echter niet zeggen dat op zondag 1 oktober er niets op het circuit van Francorchamps gebeurt.

(persbericht)

In tegendeel”, legt Vincent Collard in naam van Roadbook uit. “Op zondag beleven we de première van Classics & Friends, wat inhoudt dat er een reeks rijsessies exclusief voor oudere wagens zullen zijn, met een minimum van vijftig bolides per sessie. Alles vindt plaats in de gezellige clubsfeer waar wij zo aan vasthouden.”

Concreet betekent het dat de BEHVA, de Belgische federatie voor oude voertuigen, eens te meer de bevoorrechte partner van Roadbook is. Dat vertaalt zich in de aanwezigheid van gepassioneerde bezitters van oldtimers, die volop kunnen genieten van een dag met familie en vrienden, in een nostalgische sfeer. De ‘Warm Up Sessions’ maken dat de vele oude voertuigen naar believen op het mooiste circuit van de wereld zullen kunnen rijden. De dag wordt dan weer met een parade afgesloten en daar zullen heel wat mensen naar uitkijken.

Nog in samenwerking met de BEHVA komt er ook een vervolg aan de het Pre-War evenement en dat ook op zondag. De eigenaars van de oudste voertuigen krijgen drie exclusieve sessies voorgeschoteld, waarmee de juweeltjes van de jaren ’20 en ’30 ook volop van het prachtige circuit kunnen genieten. Een terugkeer naar de oorsprong van het circuit, zeg maar.

Tijdens de Classics & Friends zien we ook de eenzitters van de CRAC, de Classic Racing Automobile Club Belgium, die zowel voor als na de middag twee sessies krijgen. Hiermee kunnen ook de liefhebbers van eenzitters aan het werk.

Op deze laatste dag van de Spa Six Hours zal een groot aantal oldtimers en youngtimers op het circuit van Spa-Francorchamps actief zijn. Hiermee worden de vier dagen de Spa Six Hours in schoonheid afgesloten…