GT World Valencia: eerste zege van het seizoen voor Dries Vanthoor en Charles Weerts

Dries Vanthoor en Charles Weerts boekten in Valencia hun eerste zege van het seizoen en deze was een toonbeeld van teamwork. Dankzij een sterke start van Vanthoor, uitstekend werk van Team WRT in de pits en een foutloos slot onder druk van Weerts werd een dertiende startplaats omgezet in een overwinning. Ricardo Feller en Mattia Drudi werden met een Audi van Tresor Orange 1 tweede en de laatste podiumplaats ging naar Emil Frey Ferrari-rijders Thierry Vermeulen en Albert Costa.

(Foto: © SRO)

Vanthoor vertrok van positie dertien, maar wist zich in de openingsronde op te werken naar acht. De Limburger schoof nog op naar vijf voordat hij, net na een tweede wedstrijdneutralisatie door de safety car, als een van de eerste zijn pitstop afwerkte. Het snelle werk van Team WRT bracht de BMW M4 GT3, met Charles Weerts aan het stuur, aan de leiding nadat alle wagens de verplichte pitstop hadden afgewerkt. Feller zette druk op Weerts, maar de jonge Belg bleef foutloos en gaf de Zwitser geen kans, zelfs niet toen een safety car op enkele minuten van het einde nog voor een herstart zorgde.

Met nog een laatste raceweekend voor de boeg, in het Nederlandse Zandvoort, voeren Marciello-Boguslavskiy met 82 punten de tussenstand van de Sprint Cup aan voor Drudi-Feller (75,5) en Vanthoor-Weerts (68,5). Bij de teams neemt WRT de tweede positie in op anderhalf punt van AKKODIS ASP Team.

Frédéric Vervisch en Nicolas Baert (Comtoyou Racing – Audi) eindigden tiende, vier plaatsen voor Gilles Magnus en Finlay Hutchison (Comtoyou Racing – Audi), die tevens derde werden in de Gold Cup. Adrien De Leener (Dinamic GT – Porsche) zag als zestiende de finishvlag.

Maxime Martin kende minder geluk dan zijn teamgenoten. Hij nam met de #46 Team WRT BMW vanop plaats drie de start, maar kwam tot stilstand tijdens de neutralisatie die volgde op enkele ongevallen vlak na de start. Bij deze incidenten waren zowel de Lamborghini van Marcus Paverud en Baptiste Moulin als de Ferrari 296 van vader en zoon Machiels betrokken. De Lamborghini viel uit en de Ferrari werd achtste in de Bronze Cup.