Trophy of the Dunes Zandvoort: jonge Belgen doen van zich spreken

De laatste algemene Belgische winst in de Supercar Challenge moet al even geleden zijn, maar Milan De Laet zorgde daar vandaag in Zandvoort voor. Samen met zijn Britse teamgenoot Richard Morris won de snelle man uit Haacht de race in zijn Revolution 500SC voor twee BMW M6 GT3 van JR Motorsport. Op diezelfde omloop pakte Tomas De Backer de beide zeges in de Fiesta Sprint Cup.

Foto’s: © Fiesta Sprint Cup en MDL Motorsports

Milan De Laet kennen we uit de hoogdagen van de Fiesta Sprint Cup, maar ondertussen was het even stil geworden rond de Vlaams-Brabander, die dus nu weer met het succes aanknoopt. Nog in Zandvoort was er ook een vierde plaats voor Jonas de Kimpe en John de Wilde in hun VW Golf GTi TCR in de klasse Supersport 1, eenzelfde prestatie als die van Chris Voet en Bart van den Broeck in de Traxx Racing Alpine in de klasse Supersport 2. Ignace van den Broeck en Leon Iserbyt deden hun zege in de klasse Sport 2 van zaterdag nog eens over en dat met de Traxx Racing Renault Clio. Zij maken uiteraard een mooie kans op de titel.

Tweemaal Tomas de Backer in Fiesta Sprint Cup

Nog Belgisch succes was er aan de Noordzee met een dubbele zege van Tomas de Backer in de Fiesta Sprint Cup en daarmee zet de man uit Antwerpen een mooie stap richting de titel 2023.

In de eerste race van de Mazda MX-5 Cup was de zege voor Marcel Dekker en tikten de Belgen Filip Wojtowicz en Delano de Ketele (Polyparts Rent) als zesde en negende aan.Lorenzo Van Riet won race 2, met Delano de Ketele en Filip Wojtowicz op zes en acht.