GT World Valencia: winst voor Marciello-Boguslavskiy na spannend slot, zege in Gold Cup voor Gilles Magnus

Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy wonnen op het Circuit Ricardo Tormo hun vierde race van het seizoen van de Sprint Cup en verstevigen zo hun leidersplaats in dit kampioenschap. De rijders van de #88 AKKODIS ASP Mercedes-AMG GT3 telden aan de finish minder dan vier tienden voorsprong op de Emil Frey Ferrari van Vermeulen-Costa, na een eindsprint van de Spanjaard. Charles Weerts en Dries Vanthoor reden met hun BMW M4 GT3 van Team WRT een mooie inhaalrace en werden vijfde voor een ander Belgisch duo, Frédéric Vervisch en Nicolas Baert met een Audi van Comtoyou Racing. Gilles Magnus en Finlay Hutchison eindigden bovenaan in de Gold Cup.

(Foto’s: © SRO en Team WRT)

De wedstrijd begon met een ongeval in de buik van het peloton waardoor de safety car voor enkele ronden op de baan kwam. Frédéric Vervisch was bij de start opgeschoven naar vier, achter Marschall, Marciello en Vermeulen. Dit zou zo blijven tot de verplichte pitstops begonnen.

Na hun pitstops lag Costa, die Vermeulen had afgelost, net achter Baert. De Spanjaard slaagde er in om Baert in te halen en de Comtoyou-Audi zou ook nog Drudi, Haase en Vanthoor zien passeren om als zesde te finishen. Albert Costa zette met zijn blauwe Emil Frey Racing Ferrari 296 GT3 alles op alles om het gat met leider Timur Boguslavskiy te dichten. In de slotronde kwam hij aansluiten en dreigen, maar hij had onvoldoende tijd om nog een goede inhaalpoging te wagen.

Dat Team WRT qua strategie en pitwerk uitstekend is bleek nogmaals. De wagens van Weerts-Vanthoor en Rossi-Martin lagen respectievelijk veertiende en negentiende voor de verplichte pitstops en kwamen nadien op plaatsen zes en negen postvatten. Het Belgische duo werd uiteindelijk vijfde en voor Rossi-Martin was een achtste plaats weggelegd.

Adrien De Leener werd met Christian Engelhart (Dinamic GT – Porsche) zeventiende en Louis en Jef Machiels (AF Corse – Ferrari) finishten als tiende in de Bronze Cup. Baptiste Moulin (VSR – Lamborghini) viel uit.

Door de zege komen Marciello-Boguslavskiy op 80 punten, 28 meer dan Vanthoor-Weerts die derde blijven.

Resultatenhttps://www.gt-world-challenge-europe.com/watch-live