WRC: Pirelli stopt eind 2024 als bandenleverancier

Pirelli heeft zich geen kandidaat meer gesteld om het FIA World Rally Championship van 2025 tot en 2027 van banden te voorzien. Als gevolg hiervan zal het Italiaanse bedrijf zijn partnerschap als enige bandenleverancier aan het WRC in 2024 beëindigen. Pirelli – aanwezig in meer dan 350 motorsportkampioenschappen over de hele wereld – blijft zich inzetten voor de rallysport en zal blijven deelnemen aan alle andere rallycompetities waarbij het momenteel betrokken is. Hieronder valt ook het FIA Europees Rallykampioenschap. Pirelli is ook aanwezig in meer dan 40 nationale rallykampioenschappen wereldwijd en in een groot aantal andere evenementen voor moderne en historische rallyauto’s. Echter ook in België verdwijnt Pirelli uit het Belgian Rally Championship. Net als in het BK wordt ook voor het WRC Michelin als vervanger genoemd. (Foto: © Pirelli)