GT World Valencia: Dennis Marschall op pole, derde startlijn voor Comtoyou-rijders Vervisch en Magnus

Dennis Marschall stuurde zijn Audi van Tresor Attmpto Racing naar de polepositie (1:30.486) voor race 1 in Valencia, meetellend voor de Sprint Cup. Op een circuit met nog natte plekken was de Duitser 64 duizendsten sneller dan kampioenschapsleider Raffaele Marciello (AKKODIS ASP Team – Mercedes). De derde startlijn kleurt Belgisch. Frédéric Vervisch en Gilles Magnus, beide met een Comtoyou Audi, werden respectievelijk vijfde en zesde.

(Foto’s: © SRO)

Door het langzaam opdrogen van de vochtige stukken, waren de beste tijden weggelegd voor de laatste minuten van de kwalificatietraining. Marschall timede dit het best en zette zijn naam bovenaan het klassement. Uiteindelijk volgenden nog 30 wagens op minder dan een seconde van Marschall.

De plaatsen drie en vier gingen naar Ferrari-rijders Thierry Vermeulen en Konsta Lappalainen, beide met een 296 van Emil Frey Racing. Naast de zesde plaats algemeen, was Gilles Magnus ook de best geplaatste deelnemer uit de Gold Cup.

Charles Weerts (Team WRT – BMW), die samen met ploegmaat Dries Vanthoor derde staat in de tussenstand om de Sprint Cup, had ongetwijfeld om meer gehoopt dan een vijftiende plaats. Valentino Rossi (Team WRT – BMW), de teamgenoot van Maxime Martin, werd 22ste. Jef Machiels (AF Corse – Ferrari) eindigde 27ste, Adrien De Leener (Dinamic GT – Porsche) werd 34ste en Baptiste Moulin (VSR – Lamborghini) 38ste.

Race 1 start vanmiddag om 14u00 en is uiteraard via het YouTube-kanaal van GT World te volgen.

Resultaat kwalficatie