In een notendop: Super GT – Lamborghini Super Trofeo – Alpine Elf Europa Cup – Asian LMS

• Super GT – Kazuki Hiramine werd met de Marelli Impul Nissan Z, die hij met Bertrand Baguette deelt, veertiende in de kwalificatie voor de wedstrijd op Sugo. De polepositie ging naar de ARTA Mugen NSX-GT van Nojiri-Oyu. Deze zesde manche van het Japanse uithoudingskampioenschap gaat over 300km en start op zondagochtend 6u30 Belgische tijd.
  • Lamborghini Super Trofeo – Amaury Bonduel (BDR Competition by Group PROM) stuurde zijn Italiaanse bolide naar de polepositie voor race 1 in Valencia. Gilles Stadsbader (VSR) en Ugo de Wilde (Iron Lynx) werden respectievelijk zestiende en negentiende.
  • Alpine Elf Europa Cup – Lorens Lecertua (Chazel Technologie Course Junior) won beide wedstrijden op het circuit van Barcelona nadat hij tweemaal van pole vertrok. De race van vrijdag startte achter de safety car omdat het circuit er behoorlijk nat bij lag. Nadat de groene vlag werd gezwaaid, duurde het niet lang voor er een neutralisatie volgde. In een spannend slot op een glibberige baan wist onze landgenoot nipt zijn teamgenoot Enzo Geraci af te houden. Op zaterdag reed Lecertua opnieuw van start tot finish aan de leiding. Hij won met vijf seconden voorsprong op Tim Merieu (Autosport GP). In het kampioenschap vergroot Lecertua zijn voorsprong op Enzo Geraci, die in race 2 vierde werd, tot 28 punten.
  • Asian LMS – 36 wagens zijn ingeschreven voor een volledige seizoen van de Asian Le Mans Series. LMP2 ziet met tien wagens een mooie groei, dit in tegenstelling tot LMP3 waar het aantal terugvalt tot drie deelnemers. Het tegenvallend aantal in LMP3 komt ongetwijfeld doordat de kampioen in deze klasse niet meer wordt uitgenodigd om aan de 24 Uur van Le Mans deel te nemen. In GT komen 23 wagens aan de start met wagens van acht verschillende constructeurs. De kampioenen in LMP2 en GT ontvangen nog wel een uitnodiging voor de 24 Uur van Le Mans.

(Foto: © Alpine Elf Europa Cup)