FIA WEC 2024: Vandoorne in alle waarschijnlijkheid titularis bij Peugeot

De Amerikaan Gustavo Menezes heeft afscheid genomen van het team van Peugeot Sport in het FIA WEC, dat werd gisteren bekend. Dat gegeven zet de deur groot open voor de komst van Stoffel Vandoorne naar Peugeot. Onze landgenoot zou zo een dubbel programma met de groep Stellantis in de autosport afwerken, met name Formula E met DS en het FIA WEC met Peugeot, met inbegrip uiteraard van de 24 Uur van Le Mans uiteraard. Mnezes rijdt wel nog de finale van het FIA WEC in Bahrein uiteraard. 

Foto: © Peugeot Sport

Afgelopen weekend verving Stoffel Vandoorne al de geblesseerde Nico Müller tijdens het FIA WEC in Fuji en de West-Vlaming deed dat met verve. Vandoorne is ook al reserverijder bij Peugeot Sport voor het FIA WEC en dus lijkt de logica dat hij de plaats van Menezes zal innemen, mogelijk naast Loïc Duval en Nico Müller. Verschillende bronnen bevestigen overigens het nieuws al.

Vandoorne reed voorheen al in FIA WEC, in 2019 met BR Engineering, waarmee hij derde werd in Spa en Le Mans. Hij werd ook vicekampioen in LMP2 in 2021 met het Britse Jota Sport.

De 31-jarige Vandoorne, wereldkampioen Formula E in 2022, krijgt dus naar alle waarschijnlijkheid een nieuw zitje in het WK Uithouding, al moet Peugeot dat nog officieel maken.