WRC Griekenland: Ogier geeft op, Rovanperä cruist naar zege

In Griekenland ligt de WK-rally nu helemaal in een definitieve plooi. In de laatste proef van de dag, KP12, kende Sébastien Ogier problemen met zijn Toyota, verloor vier minuten en gaf vervolgens op de verbinding op. Kalle Rovanperä heeft in zijn Toyota nu meer dan twee minuten bonus op Dani Sordo (Hyundai) en Elfyn Evans (Toyota).

De strijd om de zege in Griekenland is over, maar de strijd om det tweede plaats is nog open. Het verschil tussen de Spanjaard en de Welshman bedraagt amper vijf seconden. Achter hen volgen Ott Tänak (Ford) en Esapekka Lappi (Hyundai). Takamoto Katsuta (Toyota) is zesde op ruimte afstand.

Ondertussen was Thierry Neuville ook bereikbaar voor commentaar:

“We reden aan de leiding van de rally, maar helaas volgde na KP10 de opgave. We waren ongeveer 11 km in de proef en volgden de rijlijn, toen we over een gat reden en de ophanging brak. We weten niet precies wat er stuk is gegaan, ik denk dat de opeenstapeling van trillingen en schokken gedurende het weekend een ophangingsprobleem veroorzaakte na de impact. Uiteindelijk is dit een van de ruigste rally’s van het seizoen en dit jaar is het extra zwaar voor de auto’s. Het is erg frustrerend om hier te moeten rijden. Het is ook erg frustrerend om dit weekend weer pech te hebben gezien al het harde werk en de inspanningen die iedereen doet om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. De prestaties waren er, maar alles moet perfect zijn om de maximale punten te scoren. Nu kijken we uit naar het komende evenement om de laatste drie rally’s van het seizoen goed af te sluiten.”

Belgisch podium in WRC3?

In WRC2 leidt Andreas Mikkelsen (Skoda) en dat is een onwaarschijnlijke comeback na zijn problemen in het begin van de rally, terwijl Grégoire Munster vierde is in zijn Ford en leider in WRC2 Challenger. Tom Rensonnet is nog steeds derde in JWRC en het duo Pyck-Dehouck (Ford Fiesta) is de top 40 binnengeslopen. Morgen staan er nog drie relatief korte proeven op het programma. (Foto: © Toyota).