MotoGP Misano: pole en sprintrace zege voor Jorge Martin

De Spanjaard Jorge Martin (Prima Pramac Racing) zette de pole op Misano om in een klinkende zege op zaterdag. Alle titelrivalen bevestigden trouwens in deze sprintrace.

Foto: © motogp.com

De “Gran Premio Red Bull di San Marino e della Riviera di Rimini” zag een felbevochten zege voor Jorge Martin, die nipt uitdager Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) achter zich kon houden terwijl puntenleider Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) zijn tiende zaterdagse podium verzamelde met een derde plaats. De verrassing van de dag was wellicht MotoGP icoon Dani Pedrosa, die als wildcard bij het fabrieksteam van Red Bull KTM strandde aan de voet van het podium, net voor zijn gelegenheids-teamgenoot Brad Binder, die uiteindelijk vijfde werd. Martin en Bezzecchi lopen hiermee enkele punten in op Bagnaia, maar morgen is er uiteraard nog de Grand Prix en heel wat meer punten te verdienen, met opnieuw Martin op pole.

In Moto2 werd de kwalificatiesessie afgehandeld en daarin zagen we een pole van Celestino Vietti (Fantic Racing). Een mooie prestatie voor de Italiaan in zijn thuisrace, die voor 80/1000ste topfavoriet Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) achter zich hield. Naast de beide heren start morgen Manuel Gonzalez (Yamaha VR46 Master Camp Team). Onze landgenoot Barry Baltus (Fietenolie Racing GP) moest genoegen nemen met een zeventiende startplaats voor de race van morgen.

Ook in Moto3 moest de startgrid voor morgen nog worden gezet en daar bevestigde Jaume Masia (Leopard Racing) zijn goede vorm van het weekend voor Ayumu Sasaki (Liqui Moly Husqvarna Intact GP) en de verrassende Kaito Toba (SIC58 Squadra Corse).