WRC Griekenland KP10: Neuville mag titelambities opbergen, overige Belgen voorlopig op podiumkoers

In de WRC-wedstrijd in Griekenland lijkt het na de opgave van Thierry Neuville in KP10, quasi zeker dat Toyota met de zege gaat lopen, en naar alle waarschijnlijk zet Kalle Rovanparä een definitieve stap naar zijn tweede opeenvolgende wereldtitel.

Foto’s: © Hyundai

Na de opgave van onze landgenoot leidt vooraan Sébastien Ogier, met nog 12,6 seconden bonus op zijn Finse teamgenoot die de KP10 op zijn naam schreef. Dani Sordo is voorlopig derde, al lijkt Toyota-rijder Elfyn Evans de derde plaats van de Hyundai-rijder te zullen overnemen. Toyota is eens te meer oppermachtig en voor de zoveelste keer ligt Hyundai uitgeteld op het canvas. 

De put en de ophanging

Een stevige put, meer was er niet nodig om de ophanging van de Hyundai van Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe naar de eeuwige jachtvelden te sturen. Neuville en Wydaeghe waren bijzonder sterk in Griekenland, maar als het materiaal niet mee wil, dan heeft snelheid geen enkel effect. 

Niet alleen verliezen de Belgen nog maar eens een wedstrijd, ook de strijd om het kampioenschap 2023 is over. Met nog drie wedstrijden te gaan en mogelijk een zestigtal punten bonus voor de regerende wereldkampioen Rovanperä, lijkt de strijd gestreden, behoudens een mirakel uiteraard. 

Er is echter ook goed nieuws voor de belgen, met voorlopig een derde plaats in WRC voor Grégoire Munster en Louis Louka (Ford), terwijl Tom Rensonnet en Loïc Dumont derde zijn in Junior WRC.