DTM Sachsenring: Luca Stolz van start tot finish

De Duitser Luca Stolz won met zijn AMG GT3 van Mercedes-AMG Team HRT de eerste wedstrijd van het weekend op de Sachsenring. Op het glooiende circuit verzilverde Stolz zijn polepositie en bleef Porsche-rijders Thomas Preining (Manthey EMA) en Ayhançan Güven (Team 75 Motorsport) voor. Deze podiumplaats bracht Preining opnieuw aan de leiding in het kampioenschap.

(Foto: © DTM)

Luca Stolz behield bij de start de koppositie. Ayhançan Güven bleef tweede en Thomas Preining schoof op van vier naar drie. De safety car werd na tien minuten even op de baan gebracht om brokstukken van het circuit te halen, maar de herstart bracht geen verandering in de top-3.

Stolz maakte al vroeg zijn verplichte pitstop maar kwam, nadat elke tegenstander deze had uitgevoerd, opnieuw aan de leiding. Thomas Preining ging door het spel van de pitstops voorbij Güven. Stolz controleerde en zijn koppositie kwam nooit in gevaar. Hij finishte uiteindelijk met 2,688 seconden voorsprong op Preining. De Nederlander Thierry Vermeulen (Emil Frey Racing – Ferrari) startte als zesde en eindigde, ondanks een penalty lap, tiende.

In de strijd om de titel telt de Oostenrijker Preining nu zes punten voorsprong op Mirko Bortolotti, die negende werd.