Carrera Cup Benelux Zolder: van Parijs pakte tweemaal de pole en zet ronderecord weer scherper

Op Circuit Zolder heeft Glenn van Parijs (AUGUST by NGT) zijn eigen ronderecord in een Porsche 911 GT3 Cup nogmaals scherper gesteld. De Limburger reed naar een rondje in 1min29.469 en verzekerde zich zo van de polepositie voor de eerste race van de Porsche Carrera Cup Benelux tijdens de Truck Grand Prix op Limburgse bodem. 

Foto: © Ivan Tarantsov

Glenn van Parijs lijkt in de vorm van zijn leven te zitten, want na zijn zege in de 45ste editie van de 24 Hours of Zolder start hij nu ook op de pole voor de eerste en de tweede race van het weekend in de Porsche Carrera Cup Benelux. Nadat Glenn van Parijs tijdens de vrije trainingen al tweemaal onder de 1min30 dook, deed hij dat tijdens de kwalificaties met een tijd van 1.29.469 of één tiende sneller dan Robert de Haan (Richardson). Rik Koen (JW Raceservice) en Bertrand Baguette (AUGUST by NGT) doken ook onder de anderhalve minuut over de vier kilometer op Circuit Zolder en pikken de tweede rij voor de eerste race in. Dirk Schouten (Q1) en Sam Dejonghe (RedAnt Racing) reden naar de plaatsen vijf en zes, voor de snelste man in PRO-AM, Sacha Norden (Team GP Elite). Cedric Chassang (Team GP Elite) was primus in ‘AM’. 

Voor de tweede race krijgen we bovendien een volledige eerste startrij voor AUGUST by NGT met van Parijs voor Bertrand Baguette. Robert de Haan en Dirk Schouten pakken de tweede startrij in, voor Rik Koen en Sam Dejonghe. Sacha Norden en Cedric Chassang waren opnieuw de snelste in hun categorie. 

De races vinden morgen, zondag, plaats met start om 11u55 en 15u15.