In een notendop: NLS – DTM – GT World

  • NLS – De Nürburgring Langstrecken Serie racet dit weekend zowel op zaterdag als zondag over het legendarische circuit in de Eifel. Beide wedstrijden hebben een duurtijd van zes uur, waarbij NLS 6 zaterdag om 15u30 aanvat en NLS 7 om 12u00 op zondag. In GT3 vinden we langs Belgische zijde Maxime Dumarey (PROsport – Aston Martin) en Charles Weerts (Walkenhorst Motorsport – BMW). Onder de titel Red Bull Formula Nürburgring zet de energiedrankproducent het weekend extra in de verf. Onder meer Yuki Tsunoda, Sebastian Vettel, David Coulthard, Gerhard Berger en Ralf Schumacher nemen op zaterdag plaats in legendarische wagens voor demonstratieritten.
  • DTM – Kelvin van der Linde (ABT Sportsline – Audi) en Thomas Preining (Manthey EMA – Porsche) waren het snelst tijdens respectievelijk de eerste en tweede vrije training op de Sachsenring, het circuit in het oosten van Duitsland dat het decor vormt voor de zesde manche van het seizoen.
  • GT World – 40 wagens zijn aangemeld voor het weekend in Valencia, de voorlaatste manche van het seizoen van de Sprint Cup op 16 en 17 september. De vaste Belgische delegatie is uiteraard aanwezig met Frédéric Vervisch, Nicolas Baert, Gilles Magnus, Dries Vanthoor, Charles Weerts, Maxime Martin, Louis Machiels, Adrien De Leener en Baptiste Moulin bij de rijders en Comtoyou, Team WRT en Boutsen VDS bij de teams. Deelnemerslijst

(Foto: © DTM)