MotoGP Misano: vrijdagsessies in een notendop

MotoGP – De vrije sessies op de vrijdag gaven ons de verdeling voor de kwalificatiesessies van morgen. Een geblesseerde Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team), gevolg van het incident in bocht 1 van Barcelona verleden week, zette desondanks de beste tijd op het vernieuwde Misano World Circuit Marco Simoncelli voor Maverick Viñales (Aprilia Racing) en een verrassende Dani Pedrosa (Red Bull KTM Factory Racing), dit weekend van start als wildcard. Een ander gastoptreden is dat van Ducati testrijder Pirro, die op vrijdagochtend gelijk de beste tijd zette. Van de toppers valt Aleix Espargaro buiten de top 10 en de Spanjaard moet zijn Aprilia morgen dus doorheen Q2 weten te loodsen.

Moto2 – Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) topte de tabellen op de vrijdag in de wachtkamer van de MotoGP. Het Spaanse supertalent was sneller dan Celestino Vietti (Fantic Racing) en Jake Dixon’s (Inde GASGAS Aspar Team). Barry Baltus bezet met de Fietenolie machine voorlopig de 22ste tijd.

Moto3 – Hier was Jaume Masia (Leopard Racing) de beste voor Ayumu Sasaki (Liqui Moly Husqvarna Intact GP) en Deniz Öncü (Red Bull KTM Ajo).

Foto Masia: © motogp.com