FIA WEC Fuji: Toyota en Kobayashi op pole

In Fuji zijn deze ochtend de kwalificaties van de voorlaatste FIA WEC-meeting van het seizoen afgewerkt en op eigen bodem was er geen kruid opgewassen tegen Kamui Kobayashi en Toyota. De Japanner zette de snelste tijd neer, meer dan een halve seconde sneller dan zijn teamgenoot Brendon Hartley. De Porsche van onder meer Laurens Vanthoor reed naar de derde plaats op de startgrid, Stoffel Vandoorne zag zijn auto op de elfde plaats stranden. 

Foto: © Toyota

Dat Toyota de 1-2 zou scoren in Fuji is geen enorme verrassing, maar het verschil tussen poleman Kobayashi en de rest van het veld is relatief groot, met naast de tweede Toyota, enkel nog de Franse Porsche-rijders Kevin Estre en Fred Mazowiecki en Alex Lynn (Cadillac) binnen de seconde. De beide Ferrari reden naar de zesde en zevende plaats op meer dan een seconde.  

In LMP2 was de eerste startplaats voor Philip Hanson (United Autosports), terwijl Team WRT met Louis Deletraz en Ferdinand Habsburg naar de plaatsen twee en zeven reed. 

In LM GTE was het zoals vanouds Ben Keating (Corvette), voor Sarah Bovy (Porsche). De Porsche waar ook Alessio Picariello mee rijdt, vertrekt morgen (4u00 ’s nachts onze tijd) als laatste.    

Resultaat hier