IndyCar Series: Palou wint en grijpt de titel

De Spanjaard Alex Palou heeft in zijn Chip Ganassi Racing Honda de voorbije nacht niet alleen de Grand Prix of Portland gewonnen, de voorlaatste IndyCar-race van het seizoen, de kampioen van 2021 is meteen ook zeker van zijn tweede titel in de Amerikaanse eenzitterserie. Het seizoen eindigt over een week in Laguna Seca. 

Foto: © IndyCar

Dat is wat we wilden“, vertelde Palou na afloop. “Het was al met al een geweldig weekend. We hadden echt een snelle auto. We wisten dat we ervoor moesten gaan en we hebben gewoon geracet zoals we dat het hele seizoen al doen. Ik ben supertrots dat ik hier weer win en supertrots op mijn tweede kampioenschap. Ik had nooit gedacht dat ik IndyCar-kampioen zou worden en om twee keer kampioen te worden voelt geweldig, als een droom.

Voor Chip Ganassi Racing was het de vijftiende titel in de IndyCar, enkel Team Penske doet met 17 titels nog beter. Ganassi behaalde ook voor het eerst sinds 2009 een 1-2 in de puntenstand voor de rijders, want zesvoudig kampioen Scott Dixon verzekerde zich al van de tweede plaats. Deze zege was Palou’s vijfde overwinning van het seizoen. 

In de race haalde Palou het van Felix Rosenqvist in de McLaren Chevrolet en zijn teamgenoot Scott Dixon.