F1 Monza: Max Verstappen met zijn tiende op rij

Max Verstappen pakte een schijnbaar moeiteloze zege in de Grote Prijs van Italië. Sergio Perez maakte er een Red Bull dubbelzege van. Carlos Sainz zette alsnog een Ferrari op het podium.

Foto: © Red Bull Content Pool/Getty Images

Carlos Sainz mocht vijftien ronden lang met de Ferrari op de leidersplaats vertoeven. En dan was het geduld van Max Verstappen op. De Nederlander zette de Red Bull op de eerste plaats, had na de wals aan pitstops weinig moeite om zijn leidersplaats terug te claimen en diepte daarna zijn voorsprong verder uit.

Achter Verstappen lukte Sergio Perez er in de eindfase nog in om de beide Ferrari’s opzij te zetten, en er een Red Bull dubbel van te maken. In de Ferrari-broederstrijd, waar er soms op de limiet werd gereden, was het uiteindelijk Carlos Sainz die mee op het podium mocht en Leclerc die aan de voet ervan strandde. Beide Mercedes van Hamilton en Russell werden vijfde en zesde. Alexander Albon (Williams), Lando Norris (McLaren), Fernando Alonso (Aston Martin) en Valtteri Bottas (Alfa Romeo) waren de andere rijders in de punten.

Voor Verstappen was het de tiende opeenvolgende zege, een absoluut record, en voor Red Bull de vijftiende zege op rij, ook een record. Verstappen vergroot zijn riante voorsprong in de tussenstand nog verder. Binnen twee weken gaat het naar Singapore, voor de traditionele nachtrace.