GT World Sprint Hockenheim: Mercedes wint, Belgen in de top 10

Timur Boguslavskiy en Raffaele Marciello hebben in hun AKKODIS ASP Team Mercedes de tweede race van de GT World Europe Sprint Challenge in Hockenheim gewonnen. De leiders in het kampioenschap haalden het voor de Comtoyou Racing Audi R8 van Lucas Legeret en Christopher Haase en de Sainteloc Junior Audi R8 van Erwan Bastard en Patric Niederhauser. Uiteraard doen Boguslavskiy en Marciello een goede zaak in het kampioenschap met nog twee meetings of vier races te gaan. Voorlopig leiden zij overigens en in Sprint, Endurance en algemeen. De beste Belgische vertegenwoordiger was de WRT BMW M4 GT3 van het duo Charles Weerts en Dries Vanthoor, met een vijfde plaats. 

Foto: © SRO

De tweede race in Hockenheim was niet echt een nagelbijter, ondanks de schitterende start van Maxime Martin en een prachtig inhaalmanoeuvre van Raffaele Marciello. Het verdere verloop van de race was eerder vlak, met dus een zege voor de Mercedes gevolgd door de beide Audi en een vierde Audi op plek vier, het exemplaar van de winnaars van zaterdag, Drudi-Feller.

WRT deed mee voor het podium met de wagen van Martin-Rossi, maar een probleem bij de pitstop maakte dat de BMW een paar plaatsen terugviel en uiteindelijk zevende werd, één plaats beter dan de Porsche van Adrien De Leener en Christian Engelhart. Fréderic Vervisch en Nicolas Baert werden in hun Comtoyou Audi dertiende. Gilles Magnus (Comtoyou Audi) gaf zijn weekend wat kleur met een tweede plek in de Gold Cup, daar waar Louis Machiels (AF Corse Ferrari) zesde in de Bronze Cup werd en Baptiste Moulin (VSR Lamborghini) achtste in de Silver Cup. 

De volgende afspraak van de GT World Europe Sprint Challenge is over veertien dagen al in Valencia.