WRC Griekenland: kan Neuville zijn zege van 2022 herhalen?

Donderdagavond start in de buurt van de befaamde Akropolis de 67ste rally van Griekenland, de tiende manche van het WK Rally 2023. Voor Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe, die de wedstrijd vorig jaar wonnen, vormt Griekenland een uitgelezen kans om hun achterstand van 36 punten op WK-leider Kalle Rovanperä nog te verkleinen en de kansen op een eerste wereldtitel open te houden.

Foto: © WRC

Ik beschouw de Acropolis Rally als een van de moeilijkste evenementen op de WRC-kalender”, aldus Thierry Neuville. “Je hebt betrouwbaarheid, een sterke auto en de juiste afstelling nodig voor elke uitdaging; als je je onder alle omstandigheden op je gemak kunt voelen, is het makkelijker om er snel te gaan. Hopelijk kunnen we het volledige podium van vorig jaar herhalen, dat zou geweldig zijn.

Donderdag krijgen de deelnemers een proloogje van anderhalve kilometer voor de wielen geschoven, maar de echte wedstrijd begint op vrijdag, met meer dan 100 kilometer tegen de chrono op het ruwe terrein van de Akropolis. Zaterdag is goed voor bijna 150 kilometer en ook op zondag volgen nog eens 63 kilometer, inclusief een Power Stage van bijna twintig kilometer.

Dat er veel Belgen starten in Griekenland, dat wisten we eerder al te melden: