MotoGP Silverstone: Aleix Espargaro met briljante zege

Het Britse weer was de MotoGP zeer genegen vandaag op racedag. We kregen de facto droge races met driemaal een schitterende wedstrijd. David Alonso, Aleix Espargaro en deden er hun voordeel.

Foto: © motogp.com

Het leek een duel te gaan worden tussen de beide titelrivalen, Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati) en Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Ducati), nadat de leider van het eerste uur, Jack Miller (KTM), het tempo moest laten zakken en in het peloton verdween. Maar een jagende Bezzecchi verkeek zich op de slipstream en ging in een remzone tegen de vlakte. Bagnaia leek dan vrij spel te hebben, maar dat was buiten een goed draaiend Aprilia team en een jagende Brad Binder (KTM) gerekend. Alles ging naar de laatste rondes met Bagnaia als leider, Espargaro in zijn kielzog en Binder, op de hielen gezeten door een gemotiveerde Oliveira, die in een schitterende eindfase nog was komen aansluiten bij de podiumposities. Espargaro ging in de laatste ronde in de aanval en kon met enkele bochten te gaan nog langs Bagnaia om zo Aprilia zijn eerste zege van 2023 te geven.

Moto2: Baltus met beste resultaat

In de wachtkamer van de MotoGP wachtte Fermin Aldeguer (Beta Tools) zijn kansen af om even voorbij halfkoers leider Canet (Pons) opzij te zetten en een onoverbrugbare kloof te slaan. Pedro Acosta (Red Bull KTM) moest zich verzoenen met een derde plaats, maar met concurrent Arbolino (MarcVDS) ver weg op een tiende positie, gaat de Spanjaard wel naar Oostenrijk met een voorsprong van…één punt in het kampioenschap. Barry Baltus (Fietenolie Racing GP) reed een uitstekende race, hield lang de vijfde plaats in handen maar moest uiteindelijk tevreden zijn met een zesde plaats, zijn beste positie tot nu toe.

Ook in Moto3 zagen we een ongelooflijke race waar de jonge Spanjaard David Alonso (GasGas Aspar) van de allerlaatste startplaats… naar de zege reed!

In MotoE tenslotte gingen de zeges naar op een nat Silverstone op zaterdag naar Randy Krummenacher (Dynavolt Intact GP) en Mattia Casadei (HP Pons Los40)