DTM Nürburgring: Maximilian Paul (Lamborghini) regenmeister

Maximilian Paul won op een schitterende manier race 2, een echte regenwedstrijd, op de Nürburgring. De 23-jarige Duitser maakte dit weekend op het circuit in de Eifel zijn comeback in het Duitse kampioenschap nadat hij in 2021 bij de wedstrijden op de Red Bull Ring startte. De Lamborghini-rijder van GRT won met zijn Huracán voor Laurin Heinrich (Team75 Motorsport – Porsche) en Lucas Auer (Mercedes-AMG Team Winward).

(Foto: © GRT – Grasser Racing Team)

Het circuit lag er hier en daar nog vochtig bij en er vielen druppels waardoor de teams op de startgrid twijfelden tussen regenbanden of slicks. De meeste opteerden voor banden met profiel wat de goede keuze bleek, want de wedstrijd werd al snel een echte regenrace. Iets wat uiteraard spectaculaire beelden oplevert en het maximale van de stuurmanskunst van de rijders vraagt.

De als vierde gestarte Lucas Auer veroverde na iets meer dan tien minuten de koppositie, ten koste van Ricardo Feller die vanaf pole de race had aangevat. Maximilian Paul startte als dertiende en wist in de eerste bocht op te schuiven naar de zevende plaats. Zowel Auer, Paul als Heinrich stelden hun verplichte pitstop lang uit en konden deze op een goede twintig minuten van het einde afwerken tijdens een Full Course Yellow, wat uiteraard een voordeel inhield. Paul kon na de herstart snel aansluiting vinden bij Auer en ging hem knap voorbij aan de “Kurzanbindung” van het verkorte GP-circuit. Ook Porsche-rijder Laurin Heinrich haalde Auer nadien nog in. Leider Maximilian Paul wist zijn voorsprong tot een zevental seconden uit te breiden alvorens de safety car op minder dan twee minuten van de finish op de baan kwam nadat Arjun Maini van de piste was geschoven.