De autosport dit weekend: voor elk wat wils

In het weekend van 22 en 23 juli gaat de autosport nog eens vol op het gas, al zullen de fans wel naar het buitenland moeten als ze de actie in levende lijve willen aanschouwen. De uitzondering op de regel is uiteraard de Historic Grand Prix in Zolder, met veel aandacht voor de 60-jarige geschiedenis van het circuit.

Beginnen we met de eenzitters. Het F1 circus slaat zijn tenten op in de buurt van Boedapest. Daniel Ricciardo viert er zijn terugkeer naar een actief F1 zitje en ook de Formule 2, met onze landgenoot Amaury Cordeel, en de Formule 3 zijn er aan de slag. In de States rijden de Indycars een dubbelaffiche op de Iowa Speedway. Verder zien we Formula Regional, de Italiaanse F4 en Euroformula op Le Castellet.

Het WRC trekt dan weer naar het noordoosten van Europa met de wedstrijd in Estland. Een belangrijke afspraak voor Thierry Neuville. In het Spaanse Aragon vervolgt het WK voor Cross-Country Baja met ook daar Belgen aan de start.

Heel wat Belgen zitten trouwens in het zuiden van Europa want in het eerder genoemde Le Castellet rijden dit weekend ook de GT Open en TCR Europe terwijl GT2 European samen met de Engelse GT’s te gast zijn op Portimao.

Imsa houdt een wedstrijd op Lime Rock, de GT World Asia rijdt op het Japanse Motegi en Nascar is aan de slag in Pocono.

In eigen land tenslotte, is er de derde manche van het IAME Benelux kartingkampioenschap op Genk en rallyfanaten kunnen naar de Rallysprint van Solre-Saint-Gery in Wallonië, een wedstrijd voor het regionale ASAF kampioenschap.

Het wordt een van die weekends waar voor elk wat wils te vinden is…