GT World Misano: zege voor Maxime Martin en Valentino Rossi

Het is duidelijk merkbaar dat Valentino Rossi race na race stappen voorwaarts zet en zijn prestaties met de #46 Team WRT BMW M4 GT3 steeds dichter bij deze van de gevestigde waarden in het GT3-racen komen. Na een eerste podium in Brands Hatch won de motorlegende op het circuit van Misano, in zijn thuisland Italië, zijn eerste race in het hoogstaande GT3-kampioenschap. Samen met Maxime Martin bleef Rossi in de Comtoyou Racing Audi van Christopher Haase en Lucas Légeret voor. De derde plaats ging naar het Franse duo Simmenauer-Neubauer, eveneens met een BMW van Team WRT.

(Foto: © SRO)

Polesitter Dries Vanthoor nam een uitstekende start en kon al snel enkele wagenlengtes voorsprong nemen op Patric Niederhauser (Saintéloc – Audi), die op zijn beurt werd gevolgd door Maxime Martin. Na net geen twintig minuten volgende een safety car nadat de #9 Boutsen VDS Audi in de vangrail was gegaan. Zo verdween de voorsprong van enkele seconden die Vanthoor had opgebouwd. Na de herstart nam Charles Weerts bij de verplichte pitstop over, maar de #32 BMW verloor in de pits veel tijd bij het wisselen van een wiel. Dit bracht Valentino Rossi uiteindelijk aan kop voor Lucas Légeret. Rossi controleerde de wedstrijd en won met 4,2 seconden voorsprong op de Audi-rijder. De winnaars van zaterdag, Marciello-Boguslavskiy (AKKODIS ASP – Mercedes), werden vierde. Dries Vanthoor en Charles Weerts werden als negende afgevlagd.

Frédéric Vervisch en Nicolas Baert (Comtoyou Racing – Audi) eindigden elfde. Gilles Magnus (Comtoyou Racing – Audi) werd met zijn Britse teamgenoot Finlay Hutchison negentiende en derde in Gold. Louis Machiels en Andrea Bertolini (AF Corse – Ferrari) finishten 30ste en Baptiste Moulin (VSR – Lamborghini) eindigde 35ste. Adrien De Leener (Dinamic GT – Porsche) werd na problemen 38ste.