Formule E Rome: Dennis op pole voor tweede race

Jake Dennis (Andretti) heeft in Rome de polepositie gepakt voor de tweede race van het weekend. Hij won het finaleduel van titelconcurrent Nick Cassidy (Envision). Stoffel Vandoorne (DS Penske) zal de race vanop de achttiende plek starten.

(Foto: © DS Penske)

In de derde vrije training liet Mitch Evans (Jaguar) zijn uitstekende vorm nog eens zien. Hij ging het snelst over de Romeinse omloop. Sébastien Buemi (Envision) en Maximilian Günther (Maserati) zetten exact dezelfde tijd. Buemi had die tijd eerder gereden, hij werd dus tweede en Günther derde. António Félix da Costa (Porsche) en Nick Cassidy maakten de top vijf compleet. Stoffel Vandoorne (DS Penske) werd achttiende.

De polepositie en de bijbehorende drie WK-punten gingen in de kwalificatie naar Jake Dennis (Andretti). De Brit versloeg zijn titelconcurrent Cassidy in de finale van de duels en komt zo tot op twee punten van de Envision-rijder. Norman Nato (Nissan) en Evans verloren in de halve finales en bezetten straks de tweede startrij. Vandoorne eindigde in zijn groep op de negende plek en zal de race als achttiende starten. De race start vanmiddag om 15u00.