Formule E Rome: zege voor Dennis, titelkandidaten Cassidy en Evans crashen

Jake Dennis (Andretti) heeft zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt. Hij won de tweede in race in Rome en doet zo een uitstekende zaak in het kampioenschap. Zijn grootste titelconcurrent Nick Cassidy (Envision) bleef door een crash puntenloos. Norman Nato (Nissan) en Sam Bird (Jaguar) mochten mee het podium op. Stoffel Vandoorne (DS Penske) werd achtste.

(Foto: © Andretti Autosport)

Het moment van de race was het incident met Nieuw-Zeelanders Mitch Evans (Jaguar) en Nick Cassidy (Envision). Evans verloor de controle over zijn bolide en ging over de wagen van Cassidy, die de halo dankbaar mocht zijn. Beiden konden hun race verderzetten, maar Evans moest enkele ronden later alsnog de strijd staken door teveel schade aan de wagen.

Cassidy finishte wel, maar kwam pas als veertiende over de meet. Geen punten voor de Nieuw-Zeelander, terwijl zijn titelconcurrent Jake Dennis (Andretti) met de zege aan de haal ging. Norman Nato (Nissan) werd tweede, Sam Bird (Jaguar) derde. Stoffel Vandoorne (DS Penske) vertrok vanop de achttiende plek en slaagde erin de achtste plek te bemachtigen.

In de WK-stand pakt Dennis opnieuw de leiding. De Brit heeft met nog twee manches te gaan 24 punten voorsprong op Cassidy. Evans is derde en staat 44 punten achter op Dennis. Pascal Wehrlein (Porsche) kan mathematisch ook nog wereldkampioen worden, maar heeft wel een achterstand van 49 punten. Over twee weken valt het doek over het Formule E-seizoen in Londen, in het weekend van 29 en 30 juli worden er twee races afgewerkt in de Britse hoofdstad.