ELMS Le Castellet: winst voor Algarve Pro Racing, pech voor de Belgen

Na een zinderend slot wonnen Kyffin Simpson, James Allen en Alexander Lynn met de blauw-zwarte Oreca van Algarve Pro Racing de wedstrijd van vier uur op Circuit Paul Ricard in het zuiden van Frankrijk. Ze beschikten over een seconde voorsprong op de Duqueine Team Oreca van het trio Nico Pino, René Binder en Neel Jani. Racing Team Turkey eindigde derde en eerste in LMP2 Pro-Am. Proton Competition won LMGTE.

(Foto: © Oreca)

Door een inbreuk bij het plaatsnemen op de startgrid, moest de DKR Oreca van Tom Van Rompuy vanuit de pitlane vertrekken nadat de eerste wedstrijdronde was afgelegd. De Antwerpenaar was zo al snel uitgeteld voor een goed resultaat. Van Rompuy-Álvarez-Berthon eindigden uiteindelijk zestiende algemeen en negende in Pro-Am.

Nadat de safety car halfweg het veld terug bij elkaar had gebracht, ging IDEC Sport na de laatste reguliere pitstops aan de leiding. Het Franse team moest echter op minder dan een half uur van de finish voor een lekke band de pits opzoeken. Zo kwam Louis Delétraz met de rode wagen van Racing Team Turkey aan kop. De Zwitser kreeg echter zelf ook een leeglopende band linksvoor, maar wist toch zonder pitstop de finish te bereiken. Op zeven minuten van het einde ging Allen hem voorbij en nadien werd hij ook nog door Neel Jani ingehaald. Delétraz en zijn teamgenoten Charlie Eastwood en Salih Yoluç blijven als LMP2 Pro-Am-formatie het algemene klassement van LMP2 aanvoeren.

De Racing Spirit of Léman Ligier van Wolff-Foubert-Doquin won LMP3, na een mooie strijd met WTM by Rinaldi Racing en COOL Racing.

LMGTE: geen geluk voor Alessio Picariello en Ulysse De Pauw

De #16 Proton Porsche van Alessio Picariello, Ryan Hardwick en Zacharie Robichon begon met 30kg ballast aan de wedstrijd. Na net geen anderhalf uur reed Hardwick, die toen zesde lag, bij een inhaalpoging in de flank van de Porsche van Michael Fassbender. Het zou de #16 Porsche een drive through opleveren. Even later werd de acteur nog een keer in de flank aangereden, nu door een Ferrari. Op een uur van het einde nam Alessio Picariello plaats in de #16 Porsche. De Belg kwam na het inhalen van de Kessel Ferrari postvatten op positie drie, maar had het dan moeilijk met zijn 911, ongetwijfeld mede door het extra gewicht. Door een contact met de Ferrari ging Alessio rond en de koersdirectie gaf onze landgenoot ook nog twee tijdstraffen voor aanrijdingen met andere wagens. De #16 Porsche werd zo uiteindelijk als negende geklasseerd. De zege in LMGTE ging naar zijn teamgenoten bij Proton Competition: Christian Ried, Giammarco Levorato en Julien Andlauer.

Ulysse De Pauw werd met zijn AF Corse Ferrari elfde in LMGTE na twee drive through penalty’s voor zijn Griekse teamgenoot Kriton Lentoudis.

Resultaat