VAS Rally: vader en dochter Waffelaert terug aan de start na zware crash

Frank Waffelaert en dochter Amber Waffelaert gingen vorig jaar tijdens de 6 Uur van Kortrijk zwaar van de weg. Ze vlogen door een houten omheining en een plank doorboorde de wagen op enkele centimeters van hun gezicht. Door de slag vloog Frank met zijn gezicht vol tegen de plank, maar het had evengoed noodlottiger kunnen aflopen. Beiden beseffen dat ze heel veel geluk hadden op dat moment. Amber kwam met de schrik vrij, maar Frank had een gebroken neus, hersenschudding en een open wond aan de lip. Zondag kwamen ze voor het eerst met dezelfde wagen terug aan de start van een rally, de TBR Shortrally

“We hebben enorm veel geluk gehad. Mijn vader zijn verwondingen genazen allemaal goed, maar een week of twee later is hij met spoed opgenomen omdat hij een bacterie had opgelopen die hem fataal had kunnen zijn. Na drie weken opname en zware antibiotica was alles terug onder controle,” laat een nog steeds aangedane dochter Amber weten.

“We zijn de auto gaan ophalen bij Philcars en hebben eigenlijk de avond zelf nog alle kapotte onderdelen verwijderd. Daarna volgde de opname van mij vader waardoor alles lang heeft stil gelegen. In mei hebben we er dan enkele zondagen goed aan doorgewerkt en in juni mocht hij naar Dilly voor de nieuwe livery. De schade viel op zich heel goed mee. Gelukkig enkel wat blikschade, maar die paal was er gewoon teveel aan …”

Beiden waren vooraf enorm gemotiveerd om de TBR Shortrally te rijden. Echter konden ze er het moment zelf niet zo van genieten zoals ze vooraf gehoopt hadden. “We waren allebei enorm onzeker en ergens ook wel bang, het gevoel was er niet echt bij KP2, de eerste KP werd geneutraliseerd. Naar het einde toe hebben we toch nog wat kunnen genieten, ook al vielen we toen plots zonder stuurbekrachtiging. We zijn enorm blij dat we de rally hebben uitgereden, van de rest trekken we ons niets aan,” sluit Amber af. Er staat voorlopig voor vader en dochter nog geen volgende rally gepland.