D’Ieteren commercialiseert Microlino nu ook in Frankrijk

Voor het dagelijkse pendelverkeer had men tot voor kort keuze tussen de auto en het openbaar vervoer, maar de jongste jaren is dit gegeven ingrijpend gewijzigd met een toegenomen complexiteit tot gevolg. Kortom, het is misschien wel het juiste moment voor een nieuwe mobiliteitsoplossing in en om de stad. En laat dat nu net de doelstelling zijn van MICROLINO dat deze zomer in Frankrijk op de markt komt.

(persbericht)

Te voet, per fiets, met de step, via eigen of gedeelde mobiliteit. Het spreekt voor zich dat deze nieuwe mobiliteit heel wat voordelen met zich meebrengt. Minder verkeersdrukte, makkelijker parkeren, verlaagde uitstoot, ontlasten van de stadscentra enz. Daar komt nog bij dat steeds meer stedelijke besturen de automobilisten proberen te weren door de toegang te beperken en het parkeren in drukke stadszones te bemoeilijken, denk maar aan de recente berichten over Brussel en de SUV’s! Heel wat Franse steden zoals Parijs, Nantes, Rijsel en Straatsburg leggen zelfs een algemene snelheidsbeperking van 30 km/u op aan wie zich met de auto verplaatst. Flink wat gebruikers hebben ook nood aan wat kofferruimte, willen beschermd zitten tegen slechte weersomstandigheden, hebben dagelijks te lange afstanden te overbruggen om voor de fiets te kiezen of beschikken niet over de individuele capaciteit om langere afstanden af te leggen: stuk voor stuk remmingen om voor de bestaande alternatieven te kiezen. Anderzijds zijn heel wat van onze auto’s gewoon te groot om vlot in en om de stad te worden gebruikt, zeker wanneer enkel de bestuurder aan boord is. Meer nog, volgens recente studies bedraagt het gemiddeld aantal personen aan boord van een auto 1,2 personen en wordt er zowat 35 km per dag afgelegd. Ons huidig wagenpark is, onder meer door het formaat van de auto’s steeds minder afgestemd op de reële noden. MICROLINO combineert de voordelen van zachte mobiliteit met die van een elektrische auto die over voldoende autonomie beschikt om de dagelijkse afstanden te overbruggen, maar die dankzij zijn formaat makkelijk te parkeren is in onze steeds meer verzadigde stadscentra.

Visionaire oplossing?

De Microlino is geen gadget ontsproten aan het brein van een ingenieur in opleiding. Integendeel, de auto is het resultaat van een visionaire analyse op basis van de huidige mobiliteitsnoden en een uitgekiende industriële strategie van een ondernemersfamilie met wereldwijd succes. De Microlino, die het midden houdt tussen een motorfiets en een auto, is niet de eerste uitvinding van de Zwitserse familie Ouboter. Vader Wim blies in 1996 de eerste moderne step nieuw leven in, de beroemde Micro kickscooter-step.

De Microlino, ontworpen in 2015 en al in serie geproduceerd, is een lichte elektrische vierwieler met zware motor (L7e), tussen de motorfiets en de auto in. Voor dit type voertuig is een rijbewijs B nodig. Hij haalt een topnelheid van 90 km/u en is beschikbaar in drie batterijversies met een rijbereik van respectievelijk 91, 177 en 230 km. Ondanks zijn bescheiden formaat biedt de Microlino verbluffend veel binnenruimte en biedt hij comfortabel plaats aan twee volwassenen, met een kofferinhoud van 230 liter. De 2,5 meter lange Microlino, die op drie tot vier uur tijd volledig kan worden opgeladen via een klassiek stopcontact (in functie van de gekozen batterij), zal dus quasi overal kunnen worden opgeladen. Dankzij zijn bescheiden gewicht van zowat 500 kg kost het de kleine elektromotor geen enkele moeite om overal naartoe te rijden en om oprecht rijplezier te bieden aan de inzittenden.

Voor Frankrijk heeft het Belgische D’Ieteren, dat de Microlino hier invoert en verdeelt, gekozen om in zee te gaan met bestaande prestigerijke partners en de commercialisering van de Microlino op te starten vanuit strategisch belangrijke steden: Parijs, Lyon en de Riviera (tot en met Monaco). Het grootste deel van de verkoop zal dus via de website verlopen. De ideale Microlino is met een paar kliks geconfigureerd en besteld. Wie wil kan zijn bestelling ook online doen tijdens een bezoek aan een Microlino-showroom. Eenvoud, flexibiliteit, efficiëntie: de Microlino is mee met zijn tijd, van bij het ontwerp tot en met de aanschaf.