In een notendop: IMSA – FFSA GT4 – EuroNASCAR

• IMSA – Acura boekte een dubbel op het Canadian Tire Motorsport Park, vroeger bekend als Mosport. De Meyer Shank Racing ARX-06 van Colin Braun en Tom Blomqvist won de wedstrijd van 2 uur en 40 minuten voor de equipe Ricky Taylor-Filipe Albuquerque met een wagen van Wayne Taylor Racing with Andretti Autosport. De derde plaats was voor de winnaars van Watkins Glen, Nick Yelloly en Connor De Phillippi (BMW M Team RLL). De JDC Miller MotorSports Porsche 963 eindigde op positie vier, voor beide 963 van Porsche Penske Motorsports. In LMP3 ging de zege naar Robinson-Fraga (Riley Motorsports – Ligier). Corvette Racing won met Antonio Garcia en Jordan Taylor GTD Pro en in GTD was de zege voor Sellers-Snow met een Paul Miller Racing BMW. De wedstrijd eindigde onder geel na een contact tussen de #24 BMW en de #01 Cadillac.
  • FFSA GT4 – race 2 – Benjamin Lessennes en Ricardo van der Ende (L’Espace Bienvenue – BMW) domineerden de wedstrijd op zondag op het circuit van Val de Vienne en wonnen met 4,7 seconden voorsprong op Porsche van Teddy en Jimmy Clairet. De koppositie van het Belgisch-Nederlandse duo, dat van pole vertrok, kwam nooit in gevaar. Lessennes-van der Ende wonnen dus opnieuw beide wedstrijden van het weekend, iets wat ze ook al in Dijon presteerden. Quentin Denis (CMR – Alpine) werd aan de zijde van de Fransman Gwenael Delomier derde in Am. Stéphane Lémeret (CMR – Alpine) en Florian Van Dooren (CMR – Alpine) vielen uit.
  • EuroNASCAR Pro – race 1 – Gianmarco Ercoli (CAAL Racing) verzilverde zijn polepositie bij de wedstrijd van zaterdag op het circuit van Vallelunga. De Italiaan won voor de Nederlander Liam Hezemans (Hendriks Motorsport). Marc Goossens (CAAL Racing) eindigde achtste en Anthony Kumpen (PK Carsport) werd twaalfde.
  • EuroNASCAR Pro – race 2 – Vittorio Ghirelli (Team Bleekemolen) won op zondag. Hij bleef zijn landgenoot en kampioenschapsleider Ercoli voor. Anthony Kumpen finishte als zesde en Marc Goossens werd negende.
  • EuroNASCAR 2 – race 1 – Alberto Naska (CAAL Racing) zegevierde in de wedstrijd op zaterdag. Sven Van Laere (CAAL Racing) werd vijftiende.
  • EuroNASCAR 2 – race 2 – De tweede wedstrijd van het weekend eindigde achter de safety car. Paul Jouffreau (RDV Competition) won en Sven Van Laere werd veertiende.

(Foto: © SRO)