In een notendop: FRECA – EURO4 – F4

  • F1 Academy – Op de snelle omloop van Monza waren de vrouwen van de F1 Academy aan de slag. Ook de dames hielden voor het vertrek van race 1 een minuut stilte in nagedachtenis van Dilano van ’t Hoff. We zagen er de zege van puntenleidsterMarta Garcìa ( Prema) op zaterdag voor Lena Bühler (ART). Ook de dames hadden hun schrikmomentje want de Amerikaanse Chloe Grant katapulteerde zich aan de eerste chicane over de wagens van Carrie Schreiner en Bianca Bustabante. Ze kwamen allemaal ongedeerd uit het ongeluk maar opnieuw kreeg de autosportwereld een ernstige waarschuwing dat ongevallen niet te vermijden zijn en zich op onverwachte tijdstippen kunnen voordoen! Lena Bühler haalde op zaterdagnamiddag dan wel haar zege binnen, deze keer voor Bianca Bustamante (Prema). En de jonge Filipijnse won op haar beurt dan weer op zondag, in een race die veelvuldige safety car interventies kende, voor Abbi Pulling (Rodin Carlin). In de tussenstand van het kampioenschap leidt Garcia comfortabel met 190 punten, voor Hamda Al Qubaisi (154).
  • FRECA – Een week na de dramatische Spa meeting was de Formula Regional opnieuw aan het racen, deze keer op het Italiaanse Mugello. Op zaterdag was er een race die de mooie samenvatting was van het kampioenschap, met een zege van Martinius Stenshorne (R-Ace) voor Andrea Kimi Antonelli (Prema) en Tim Tramnitz (R-Ace). De zege van Andrea Kimi Antonelli in de race op zondag, voor Rafael Câmara (Prema) en Martinius Stenshorne liet de Italiaan dan weer aansluiten aan de kop van het kampioenschap, dat nu wijd open ligt. Stenshorne leidt er nog steeds met 154 punten, voor Antonelli met 152. Tramnitz volgt op enige afstand met 119 punten.
  • EURO 4 – Nog op Mugello was er dit weekend het debuut van het nieuwe Euro 4 kampioenschap, een “Europees” gebaseerd kampioenschap voor de Formule 4. In de drie races waren er twee zeges voor de Amerikaan Ugo Ugochukwu en eentje voor zijn Australische Prema teamgenoot James Wharton. In een eerste tussenstand binnen het kampioenschap leidt Ugochukwu met 68 punten, voor Wharton (48 punten) en voor Akshay Bohra (US Racing) met 41 punten.
  • F4 FFSA – Op Paul Ricard werden afgelopen week testritten gehouden voor de Formule 4 bolides van de “Academie”. Beide sessies werden gedomineerd door Fransman Romain Andriolo. Onze landgenoot Yani Stevenheydens zette een vijftiende en een tiende tijd neer.

Foto’s: © premaracing.com/media