CrowdStrike Spa 24: podiumplaatsen in hun klasse voor Soulet, Baert, Dejonghe en Glorieux

In diverse categorieën waren wel podiumplaatsen voor de Belgen weggelegd. Comtoyou Racing bracht al zijn wagens naar de finish. Het team van Jean-Michel Baert behaalde naast de zevende positie van Magnus, Vervisch en Haase in Pro een podium in Gold en Silver. Jean Glorieux deed het uitstekend bij zijn debuut in de 24 Uur van Spa en finishte als derde in Pro-Am. Voor Ulysse De Pauw, Sarah Bovy en Baptiste Moulin werd het een editie om snel te vergeten.

Maxime Soulet en Nicolas Baert reden een prima wedstrijd met hun R8 van Comtoyou en zagen als achttiende algemeen en derde in Gold de finish. De McLaren van Optimum Motorsport, het Britse team onder leiding van Bas Leinders, won met een McLaren 720S GT3 Evo deze categorie en werd tiende algemeen, achter negen wagens uit de Pro-klasse. De tweede positie in Gold was weggelegd voor het trio Simmenauer-Williams-Krütten die een BMW van Team WRT bestuurden.

Ook Sam Dejonghe, Loris Hezemans, Finlay Hutchison en Lucas Légeret bezorgden Comtoyou een podium in hun klasse. Ze finishten als tweede in Silver, op 25 seconden van de winnende Grasser Racing Team Lamborghini van de Nederlander Glenn van Berlo en zijn teamgenoten Hites en Schmid. De Leener eindigde met een Porsche van Dinamic GT Huber Racing vierde in deze categorie.

Jean Glorieux werd bij zijn debuut in de 24 Uur van Spa derde in Pro-Am. Het werd echter nog spannend want zijn CSA Racing Audi kende op minder dan een uur van het einde remproblemen. De winst in deze klasse ging naar de Mercedes-AMG GT3 van Sun Energy1 Racing en het kwartet Martin Konrad, Adam Osieka, Nicky Catsburg en Chaz Mostert.

Louis en Jef Machiels finishten, in gezelschap van Lilou Wadoux en Andrea Bertolini, met hun AF Corse Ferrari 488 GT3 zesde in Bronze. Ze telden drie ronden achterstand op de Porsche van de winnende equipe Au-Heinemann-Fittje-Cairoli.

Ulysse De Pauw kende een problematische wedstrijd waarbij zijn Ferrari 296 GT3 al vroeg in de onderste gelederen van het klassement belandde en tijdens de ganse wedstrijd diverse problemen kende. Uiteindelijk werd hij 43ste met 475 afgelegde ronden. Na een ongeval tijdens de nacht, was het op zondagmiddag door een defecte versnellingsbak definitief afgelopen voor de VSR Lamborghini van Baptiste Moulin. Voor Sarah Bovy eindigde de wedstrijd op zaterdagavond na een ongeval van Doriane Pin in Blanchimont.