F1 Spielberg: Verstappen dominant in sprintrace, spektakel in middenmoot

Max Verstappen (Red Bull) heeft de sprintrace in Spielberg op zijn naam geschreven. Na een mindere start reed hij van iedereen weg op een opdrogende Red Bull Ring. Sergio Pérez (Red Bull) werd tweede, Carlos Sainz (Ferrari) mocht mee het podium op. Achter de top drie zorgde het middenveld voor een boeiende wedstrijd.

(Foto: © Red Bull Racing)

De rijders begonnen op een nat circuit aan de tweede sprintrace van het seizoen, maar naarmate de wedstrijd vorderde, droogde de omloop verder op. Sommige rijders maakten op een handvol ronden van het einde zelfs de overstap naar de slicks. De mix van regen- en droge banden bij de rijders resulteerde in een boeiende en spektakelrijke race. Het zou zomaar eens de beste race van het seizoen kunnen zijn.

Voorin bleef Max Verstappen (Red Bull) trouw aan zijn regenbanden en na 24 ronden finishte hij maar liefst twintig seconden voor zijn ploegmaat Sergio Pérez. Carlos Sainz (Ferrari) kwam als derde over de meet. Aston Martin-ploegmaten Lance Stroll en Fernando Alonso vochten tot het einde voor de vierde plek, Stroll trok er aan het langste eind en werd vierde. Nico Hülkenberg (Haas) kwam op droge banden nog aanstormen, maar kwam net tekort. Esteban Ocon (Alpine) hield in een fotofinish slechts negen duizendsten over op George Russell (Mercedes) voor de zevende plek.

Morgen staat de GP op het programma en wordt er geen regen voorspeld. Om 15u00 gaan de vijf rode lichten uit op een droge Red Bull Ring.