Crowstrike Spa 24 – H1: Porsche leidt voor Ferrari

De start van de 75ste 24 Uur van Spa verliep een beetje vreemd, gezien bij de start van de formatieronde ook meteen de klok begon te lopen. Vervolgens bleef de safety car nog een zestal ronden voor de meute uitrijden, maar dat belette Kyle Washington (GMG Porsche) niet om boven op de Raidillon hard de muur in te gaan. De start kwam er dus na goed twintig minuten en vooraan hield Matteo Cairoli in zijn Huber Motorsport Porsche 911 de leiding in handen, voor Alessio Rovera in de AF Corse Ferrari 296 en Joel Sturm in de Porsche 911 van Pure Rxacing.

De 70 deelnemers vertrokken om 16u30 in een soort Le Mans-stijl voor een race van 24 uur en meteen begon de klok dus te tikken. Na enkele ronden achter de safety car en een crash van Kyle Washington, meteen de eerste opgever, kreeg het publiek dan waarvoor het gekomen was: een race. Het openingsuur verliep erg rustig, met relatief weinig positiewissels vooraan en zonder incidenten. Porsche hield dus de leiding in handen, voor Ferrari, weer Porsche, Audi en McLaren. Na een uur wedstrijd was Laurens Vanthoor de eerste der Belgen, in de Manthey EMA Porsche 911, met vlak achter hem de Comtoyou Racing Audi R8 van Frederic Vervisch.

Uiteraard is Huber Motorsport leider in de Bronze-klasse, Optimum Motorsport McLaren onder leiding van Bas Leinders leidt in de Gold Cup, GRT Grasser Lamborghini doet het in Silver en Barwell Motorsport Lamborghini rijdt vooraan in Pro/Am.