In een notendop: eenzitters

  • F4 British – Op Oulton Park was het Britse Formule 4 kampioenschap aan de slag. Drie races werden afgewerkt met zeges op zaterdag voor Kanato Le (Hitech) en Sonny Smith (JHR) en James Higgins (Fortec) op zondag. Zeker te vermelden is de uitstekende tweede plaats van onze landgenoot Douwe Dedecker met zijn Virtuosi machine in race 2 op zondag. In de andere races moest hij tevreden zijn met tweemaal een zeventiende plaats. In de tussenstand van het kampioenschap leidt Sharp (161 punten) voor Macintyre (156).
  • FIA F2/FIA F3 – Kostenbesparing is een bekommernis, ook voor de organisaties achter de Formule 2 en Formule 3 kampioenschappen. Daarom werd ook beslist dat de levensduur van de toekomstige Dallara chassis voor de series van drie jaar naar zes jaar wordt gebracht. De F2 krijgt een nieuw chassis in 2024, de F3 in 2025. Die zullen dan dienst doen tot respectievelijk 2029 en 2030.
  • GB3 – Het Britse Formule 3 kampioenschap reed afgelopen weekend op Snetterton. Zeges waren er voor James Hedley (Arden), zijn teamgenoot Noah Ping en Daniel Mavlyutov (Hillspeed). Het was echter de Ier Alex Dunne (Hitech) die met een tweede en een vierde plaats naar de leiding klimt in de tussenstand van het kampioenschap met 241 punten voor Voisin (235) en Loake (227).
  • SF – Giuliano Alesi werd door werkgever Tom’s Toyota aan de deur gezet na een zoveelste race-incident van de Fransman in de Super Formula. In Sugo had hij een nieuwe aanrijding, deze keer met Yuhi Sekiguchi en dat was de druppel die de emmer deed overlopen bij Toyota. Zijn plaats zal worden ingenomen door Ukyo Sasahara. Alesi heeft dit seizoen slechts drie punten op zijn actief, terwijl teamgenoot Ritomo Miyata het kampioenschap aanvoert met 75 punten en twee zeges. Ook vorig seizoen reed de Fransman duidelijk in de schaduw van Miyata.

Foto: ©premaracing.com/media