Rally Marokko: parcours onthuld

Op de persconferentie voor de 23e Rallye du Maroc onthulde David Castera de route voor de wedstrijd, die gepland staat van 12 tot 18 oktober. De route voert van west naar oost door de grootste woestijnen van het Marokkaanse koninkrijk, met start bij de internationale badplaats Agadir en aankomst in het beroemde dorp Merzouga via Zagora.

Foto: @ Rallye du Maroc/Sam Decout

Een proloog gevolgd door vijf etappes, waarvan twee in lijn en drie in de vorm van lussen, voor een totaal van 2.240 kilometer waarvan 1.470 kilometer aan klassementsproeven werd aangekondigd. Drie opeenvolgende nachten worden doorgebracht in bivakken in de nomadische traditie. De Rallye du Maroc zal op zijn route ook alle Marokkanen sport, vermaak en middelen aanbieden. In Agadir wordt een concert gegeven in het stadscentrum bij de start van de race, in Zagora wordt een schoolsportterrein ingehuldigd en op het platteland zet de begeleidende medische karavaan eerder genomen gezondheidsinitiatieven voort.

Op de deelnemerslijst staan ‘Mr Dakar’ Stéphane Peterhansel (Audi), Nasser Al Attiyah (Toyota Gazoo Racing), Sébastien Loeb (Bahrain Raid Xtreme) en de winnaar van vorig seizoen, Guerlain Chicherit (GCK Motorsport). Eenzelfde vedettenparade zien we bij de motoren met Red Bull KTM en Toby Price, het Husqvarna fabrieksteam en Skyler Howes, Red Bull GasGas en Sam Sunderland en Hero MotoSports waar Botswana’s Ross Branch wordt verwacht. Monster Energy Honda zou hun nieuwe Dakar-machine kunnen testen voor hun bezetting aan rijders met Brabec, Quintanilla en Van Beveren.

De Rally du Maroc wordt de laatste etappe van het World Rally-Raid Championship (W2RC) en zal mogelijk de beslissing brengen over het seizoen 2023 van de discipline. Een uitzonderlijke prijsuitreiking zal plaatsvinden op de avond van de finish in het magische decor van de duinen van Merzouga. Het evenement kan ook worden gezien als een generale repetitie voor de Dakar.

HET PARCOURS

Proloog: 13/10
Stage 1: 14/10 – Agadir-Zagora
Stage 2: 15/10 – Zagora-Zagora
Stage 3: 16/10 – Zagora-Zagora
Stage 4: 17/10 – Zagora-Merzouga
Stage 5: 18/10 – Merzouga -Merzouga