De autosport dit weekend: twee rallyklassiekers op de affiche

Het weekend staat voor de deur en daarom brengen wij ons overzicht, iets wat we nu al meer dan zes jaar doen. De headliner op de affiche is zonder meer de WRC-manche in Kenia, waar Thierry Neuville zijn jacht op Kalle Rovanperä verderzet. In eigen land is er ook een rallyklassieker, met de wedstrijd in Ieper, de achtste manche al van het BK Rally.

Foto: © BRC

Voor de rallyliefhebbers is het een topweekend, met WRC in Kenia en uiteraard de Rally van Ieper. Die start vrijdagnamiddag met vier proeven en die vier proeven worden ’s avonds herhaald. Zaterdag wordt er de hele dag gereden, met tien proeven en een finish rond half acht ’s avonds.

In de VS is er ook een wereldkampioenschap, maar dan met elektrische motoren, want de Formula E is in Portland toe aan de op twee na laatste afspraak. Pascal Wehrlein (Porsche) leidt het kampioenschap met twee punten voorsprong op Jake Dennis (Andretti). Stoffel Vandoorne (DS) is elfde.

Verder zijn er DTM en Porsche Carrera Cup Benelux in Zandvoort, naast de 6 Uur van Watkins Glenn voor het IMSA-uithoudingskampioenschap.

In Assen tot slot is er de jaarlijkse hoogmis van de motorsport met de TT Assen of de Nederlandse MotoGP.