WK en Euro RX: Kristoffersson ongenaakbaar

In het Noorse Hell leverde Johan Kristoffersson een dominante race af op zondag en reed naar de winst in alle vier de heats van de wedstrijd. Daarna domineerde hij zowel de halve finale als de finale in de WK klasse van het rallycross.

Foto’s: © J.Loix

Kristoffersson (VW Polo) hield Niclas Grönholm (PWR) achter zich. Timo Scheider (All Inkl Munich Seat Ibiza) mocht op de derde podiumtrede. Voor Kristoffersson was het de 37ste zege uit zijn carrière en met de maximumscore in Noorwegen heeft hij nu 13 punten voorsprong in zijn strijd voor een zesde wereldtitel.

Euro RX

In Euro RX1 was de zege voor Silvert Svardal (VW Polo), onze landgenoot Enzo Ide (Audi S1) pakte er een zesde plaats. Nils Volland (Audi A1) was de beste in Euro RX3 terwijl Isak Sjokvist (Yellowsquad) de finale won in RX2e. Onze landgenoot Viktor Vranckx (VMV Racing) kwam er niet verder dan een negende plaats. Een probleem met de ophanging was voor de jonge Belg de oorzaak van de opgave in zijn halve finale.

Geven we misschien nog even mee dat in Hell, in drie van de vier categorieën een vrouw de finales haalde. De Zweedse Mikaela Ahlin-Kottulinsky (Kristoffersson Motorsport) was daarbij de meest succesvolle met een derde plaats in Euro RX2e.