In een notendop: GT World Asia – GT World America – British GT – EuroNASCAR

• GT World Asia – Prince Abu Bakar Ibrahim en Luca Stolz wonnen met een Mercedes van Triple Eight JMR race 2 op het circuit van Fuji. De wedstrijd werd gekenmerkt door meerdere incidenten en neutralisaties en de uitslag werd danig door elkaar geschud na een reeks penalty’s. Satoshi Hoshino en Tomonobu Fujii kwamen met hun D’station Racing Aston Martin als eerste over de finish, maar werden zoals vele wagens bestraft voor een inbreuk tijdens een safety car-fase. Alessio Picariello en zijn Thaise teamgenoot Vutthikorn Inthraphuvasak zagen met een Porsche van AAS Motorsport by Absolute Racing als elfde de finish, maar na de tijdstraffen werd dit een 23ste positie. Picariello voerde als leider de verplichte pitstop uit, maar door een tik van een Mercedes ging zijn teamgenoot Intraphuvasak van de baan en viel de Porsche ver terug. Het Belgisch-Thaise duo behoudt echter de leiding in de tussenstand met een punt voorsprong op Ibrahim-Stolz.
  • GT World America – race 1 – Jan Heylen en Charlie Luck eindigden zaterdag veertiende algemeen en negende in Pro-Am op de Virginia International Raceway. De race werd gewonnen door Daniel Morad en Kenton Koch (TR3 Racing – Mercedes). Alessandro Balzan en Manny Franco werden met een Ferrari 296 GT3 van Conquest Racing, het team van Eric Bachelart, zesde algemeen.
  • GT World America – race 2 – De wedstrijd op zondag werd gewonnen door Colin Braun en George Kurtz met een Mercedes van CrowdStrike by Riley. Jan Heylen en Charlie Luck vertrokken vanaf de vierde startplaats en zagen na een prima wedstrijd ook als vierde, en derde in Pro-Am, de finish. Balzan-Franco eindigden achtste.
  • British GT – race 1 – Shaun Balfe en Sandy Mitchell wonnen met een Lamborghini van Barwell Motorsport de wedstrijd van 60 minuten op zaterdag. Darren Leung en Dan Harper (Century Motorsport – BMW) werden tweede op elf seconden. Stuart Middleton en Freddie Tomlinson (Raceway Motorsport – Ginetta) zegevierden in GT4.
  • British GT – race 2 – John Ferguson en Raffaele Marciello (RAM Racing – Mercedes) wonnen op zondag een uiterst spannende race waarbij de eerste vier GT3’s binnen 0,7 seconden van elkaar finishten. James Cottingham en Jonny Adam (2 Seas Motorsport – Mercedes) eindigden met slechts 42 duizendsten achterstand als tweede. In GT4 ging de overwinning naar de Optimum Motorsport McLaren Artura GT4.
  • EuroNASCAR Pro – race 2 – Gianmarco Ercoli (CAAL Racing) won na zaterdag ook de wedstrijd van zondag op het circuit van Brands Hatch. Anthony Kumpen (PK Carsport) startte als vierde en werd tweede, voor Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen). Marc Goossens (CAAL Racing) eindigde elfde na een tijdstraf van vijf seconden voor een valse start.
  • EuroNASCAR 2 – race 2 – Ook Vladimiros Tziortzis (Academy Motorsport) boekte op zondag, deze keer op een vochtig circuit, zijn tweede zege van het weekend. Sven Van Laere (CAAL Racing) werd achttiende.

(Foto: © Wright Motorsports)