In een notendop: Super Formula – Indy Car Series – Formula Regional

• INDY – Alex Palou zegevierde dit weekend in de Sonsio Grand Prix op Road America, meteen zijn derde overwinning in de laatste vier races van het kampioenschap. De Spanjaard won in zijn Chip Ganassi Racing Honda met 4,5 seconden voorsprong op Josef Newgarden in de Team Penske Chevrolet. Pato O’Ward eindigde als derde in de Arrow McLaren Chevrolet, zijn vierde podiumplaats in acht races dit seizoen. Palou telt na acht van de zeventien races 74 punten bonus op de Zweed Marcus Ericsson die zesde werd. (Foto: © Indycar)
  • Super Formula – TOM’S-rijder Ritomo Miyata behaalde op Sugo zijn tweede overwinning van het 2023 Super Formula-seizoen en pakte daarmee de leiding over in het kampioenschap over van Red Bull-junior Liam Lawson. Het Japanse kampioenschap is nu halfweg.
  • FRECA – Op de Hungaroring, nabij Boedapest, was er een manche voor het Formula Regional European. De Nederlander Martinius Stenshorne (R-Ace) pakte er de winst in de beide races. Stenshorne krijgt met 99 punten nu ruimte in de tussenstand van het kampioenschap. De achtervolgers zijn Antonelli (72) en mede-Nederlander Haverkort (68).