Le Mans 24 H21: leidende Ferrari beschikt over kleine voorsprong op Toyota

Om half elf op zondagmorgen ging de #51 Ferrari van Pier Guidi-Calado-Giovinazzi, met een voorsprong van ongeveer een minuut op de resterende Toyota, de pits in. De Italiaanse bolide kende echter een probleem bij het starten waardoor deze voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. De #7 Toyota zocht in diezelfde ronde de pitcrew op en kwam net voor de #51 opnieuw op het circuit. De #51 nam echter opnieuw de leiding en telde na 21 uur racen twaalf seconden voorsprong op de Toyota van Hartley. In LMGTE wisselen Corvette Racing en de Porsche van Iron Dames elkaar af aan de kop van het klassement.

(Foto: © ACO 24 Heures du Mans – Team WRT – Corvette Racing – Getty Images)

Op plaatsen drie en vier volgden beide V-Series.R van Cadillac Racing. De #2 is derde op één ronde van de leider en de #3 telt twee ronden achterstand. Positie vijf is voor de #93 Peugeot van Di Resta-Jensen-Vergne met drie ronden minder. De #6 Porsche 963 van onder meer Laurens Vanthoor telt op de twaalfde positie 22 ronden achterstand.

Inter Europol gaat, ondanks een recente drive through, nog steeds aan de leiding in LMP2. Het trio Smiechowski, Costa en Scherer telt slechts een kleine twintig seconden voorsprong op de #41 van Team WRT. Scherer komt telkens mankend uit de wagen, nadat een andere wagen al vroeg in de wedstrijd in de pits over zijn voet reed.

DKR Engineering ligt nog steeds op podiumkoers als derde in LMP2 Pro-Am, met een ronde voorsprong op hun buren in de pitlane, de Graff Racing Oreca van Lacorte-van der Garde-Pilet.

Corvette Racing en Iron Dames wisselen elkaar af aan kop van LMGTE

Met nog drie uur voor de boeg was de leiding in handen van Corvette Racing met een voorsprong van twintig seconden op Sarah Bovy en haar Iron Dames Porsche. Corvette lijkt de beste papieren in handen te hebben voor de zege, zowel op vlak van snelheid als bij de resterende pitstops.

Een schokbreker van de Corvette C8.R werd in het begin van de wedstrijd vervangen waardoor ze twee ronden verloren. Het Amerikaanse team slaagde er echter in om deze ’s nachts opnieuw in te lopen.

De ORT by TF Sport Aston Martin is derde, en ligt ook nog op vinkenslag met 50 seconden achterstand op de leider. Opmerkelijk, zes van de resterende tien LMGTE-wagens liggen nog in dezelfde ronde als de koploper.

In ronde 254 kreeg de publiekslieveling, de Chevrolet Camaro ZL1, een probleem en werd door Jenson Button teruggebracht naar de garage. “We hebben een probleem met de aandrijflijn en het team werkt er nu aan om het te repareren. Het doel blijft om de race uit te rijden“, klonk het in. de garage bij Chad Knaus.