Le Mans 24 H15: Toyota en Ferrari leiden, maar ook Cadillac en Porsche niet veraf.

In Le Mans is de nacht vooral hard geweest voor Peugeot Sport dat zijn topwagen, de #94 zag wegzakken na een ongeval van Gustav Menezes, terwijl de Franse bolide aan de leiding lag. Vooraan leidt Toyota na 15 uur wedstrijd met de overgebleven GR010 van Hirakawa-Buemi-Hartley. Ferrari volgt op minder dan tien seconden met Calado-Giovinazzi-Pier Guidi en ook Cadillac heeft nog een bolide in dezelfde ronde, met Bamber-Lynn-Westbrook. De eerste Porsche volgt op een viertal minuten van de leiders, met de #6 van Lotterer-Estre-Vanthoor. 

Foto: © Toyota

Peugeot Sport zag zijn dromen op een verrassing in Le Mans uiteenspatten na de fout van Gustav Menezes, maar vooraan blijft de race beklijven. Vier merken hebben een auto in de top 4 en de best geplaatste Peugeot is zesde, op amper twee ronden van de leiders. Opvallend, de beide Glickenhaus zijn ondertussen zevende en achtste. 

In LMP2 leidt Inter Europol Competition nog steeds, met een kleine bonus op de WRT Oreca 07 van Kubica-Andrade-Deletraz. In LMP2 Pro/Am is DKR Engineering van Martin-De Wilde-Van Rompuy na problemen bij de concurrentie weer opgerukt naar de derde plaats.

IN LMGTE leidt Kessel Racing Ferrari met drie minuten bonus op de Iron Dames Porsche van onder meer Sarah Bovy. De NASCAR-auto van Rockenfeller-Johnson-Button ligt ongeveer gelijk met de leiders in LMGTE.