Le Mans 24 H4: reacties uit het Belgische kamp

In het Belgische kamp zijn in de openingsfase van deze 91ste editie van de 24 Uur van Le Mans al heel wat slachtoffers gevallen. We verloren op korte tijd de wagens van Ulysse De Pauw (AF Corse Porsche), Jan Heylen (Proton Porsche) en Alessio Picariello (Iron Lynx Porsche), terwijl de DKR Engineering Oreca 07 Gibson van Tom Van Rompuy, Ugo De Wilde en Maxime Martin heel wat tijd verloor na een aanrijding, geheel buiten hun verantwoordelijkheid.

Foto: © Porsche

De slow zones hebben voor heel wat problemen gezorgd in de openingsfase van deze eeuwfeesteditie van de 24 Uur van Le Mans, of beter gezegd het gebrek aan respect ervoor van sommige rijders. Zo werd Ulysse De Pauw door de GMB Motorsport Aston Martin aangereden, die niet tijdig vertraagde en hetzelfde gebeurde met Maxime Martin die een Glickenhaus op bezoek kreeg.

Maxime kon hier niets aan doen en het is erg betreurenswaardig, want we waren goed begonnen”, aldus Tom Van Rompuy die na een lange herstelbeurt het stuur van de Belgische Oreca 07 achter het stuur zou kruipen. “We gaan nu gewoon verder rijden met één doel: de finish bereiken. We gaan geen risico’s nemen en echt gewoon morgen de finish trachten over te rijden.

Alessio Picariello zag zijn teamgenoot bij Iron Lynx bij Tertre Rouge over het gras gaan om vervolgens de auto van Jan Heylen eraf te kegelen. “Geen commentaar”, klonk het bij Picariello. “Ik heb weinig kunnen rijden, maar wel een leuke openingsstint gereden.” Dat laatste was een understatement, want Alessio Picariello reed van buiten de top 10 naar de leiding in zijn Porsche 911 RSR, maar heeft met zijn vroege opgave meteen afscheid genomen van deze schitterende wagen in Le Mans.