Le Mans 24 3H15: Peugeot leidt incidentrijke wedstrijd

Om kwart na zeven ‘s avonds was de koppositie in handen van de Peugeot van Gustavo Menezes, die achter de safety car reed na een tot dan toe bewogen wedstrijd. De Porsche 963 van Hertz Team JOTA was tweede en werd op zijn beurt gevolgd door beide Ferrari 499P. Een half uur voordien veroorzaakten stortbuien behoorlijk wat pirouettes, sommige met schade tot gevolg. Dit bracht de safety car voor een tweede keer op de baan en schudde het klassement door elkaar. Daarvoor waren er ook al veel incidenten in LMP2 en LMGTE waarbij meerdere Belgen pech kenden. Buiten Glickenhaus en Vanwall proefden alle merken uit Hypercar al van de leiding.

(Foto: © Peugeot Sport)

Het was een schitterende en open wedstrijd in Hypercar. De wagens van de diverse constructeurs streden intensief, maar op een faire manier, en toonden betrouwbaarheid. Porsche Penske Motorsport toonde zich in de openingsfase en Laurens Vanthoor kwam sterk naar voor. Zijn #6 Porsche was zesde tijdens deze tweede wedstrijdneutralisatie.

Incidentrijke wedstrijd in LMP2 en LMGTE – Iron Dames tweede

De aanrijdingen en ongevallen bleven zich opstapelen in LMP2 en LMGTE. Zoals we eerder lieten weten was de wedstrijd al vroeg afgelopen voor de wagens van Ulysse De Pauw, Alessio Picariello en Jan Heylen. Zo rust alle Belgische hoop in LMGTE op de schouders van Sarah Bovy. Bovy loste tijdens de laatste safety car Rahel Frey af, die enkele sterke stints afwerkte en de Porsche naar de tweede plaats in zijn klasse bracht.

Na 2 uur 30 minuten verloor Frederick Lubin de controle over zijn United Autosports Oreca waarna die zwaar in aanraking kwam met de #77 Proton Porsche. Voordien waren ook al de Nielsen Oreca en de Tower Motorsports Oreca uitgevallen door een ongeval.

De DKR Engineering Oreca werd aangereden door een Glickenhaus aan het begin van een Slow Zone. Maxime Martin bereikte de pits, maar de LMP2 in de Belgische driekleur verloor al enorm veel tijd. De #31 van WRT ging door de kletsnatte baan aan de Porsche Curves rond, wat resulteerde in schade aan de voor en achterkant van de Oreca.