Le Mans 24: LMP2 belooft vuurwerk, Belgen ook hier sterk

Na de klasse LMGTE is het de beurt aan de klasse LMP2 om voor het voetlicht te treden. In LMP2 zien we 24 wagens, waaronder één volledig Belgische auto in de subklasse LMP2 Pro/Am. De strijd vooraan gaat net als in LMGTE tussen de toppers uit het FIA WEC, aangevuld met enkele bijkomende teams.

Foto’s: DKR Press en WRT Press

Als we naar de tussenstand van het WK LMP2 kijken, dan zien we op dit ogenblik twee teams die zich lichtjes van de rest hebben afgescheiden. Lubin-Hanson-Albuquerque (#22 United Autosports) leiden met 66 punten, voor de eerste van de WRT Oreca 07 Gibson, in handen van het trio Kubica-Deletraz-Andrade (#41). Achter hen volgen de tweede wagen van United Autosports, maar ook de bolides van Prema, Inter Europol Competition, Prema, WRT en Jota. Het spreek voor zich dat deze teams ook in de 100ste verjaardag-editie van de 24 Uur van Le Mans een hoofdrol zullen opeisen. Uiteraard zullen heel wat blikken gericht zijn op de #63 Prema Oreca 07 Gibson met Doriane Pin, Daniil Kvyat en Mirko Bortolotti. Pin is één van de opkomende namen in de autosport en ze bewees eerder dit jaar al zeer snel te zijn.  

WRT en een auto met Belgen versus Dries Vanthoor

Van Belgische zijde kijken we dan uiteraard naar WRT, het team van Vincent Vosse en Yves Weerts, het team dat we volgend jaar in Hypercar zien met BMW. Met Kubica-Deletraz-Andrade (#41) en Frijns-Habsburg-Gelael (#31) beschikt WRT over twee ijzers in het vuur. WRT heeft in korte tijd een stevige relatie met Le Mans opgebouwd. Twee jaar geleden was het team op weg naar de dubbel, tot de Poolse ex-F1-rijder in de laatste ronde stilviel met een elektrische panne. Vorig jaar werd het team – met niet minder dan drie wagens – geplaagd door een reeks tegenvallers en revanche is dus op zijn plaats.

Leuk is ook het Belgische duel in de subklasse LMP2 Pro/Am tussen enerzijds Dries Vanthoor met Racing Team Turkey in de Oreca met startnummer 923 en anderzijds de Belgische trekpleister bij uitstek… In LMP2 van DKR Engineering, zien we immers een volledige Belgische bezetting, de eerste sinds 2011. Maxime Martin en de rookies Ugo De Wilde en Tom Van Rompuy gaan op zoek naar winst in de subklasse LMP2 Pro/Am, maar dan moeten ze voorbij aan Dries Vanthoor. Wordt vervolgd!