F1 Barcelona: Verstappen pakt comfortabel pole in verrassende kwalificatie

Max Verstappen (Red Bull) heeft zijn eerste polepositie op het Circuit Barcelona-Catalunya gepakt. Hij zette comfortabel de snelste tijd neer. Carlos Sainz (Ferrari) werd tweede, Lando Norris (McLaren) stond licht verrassend op de derde plek. De regen bleef uit, maar zowel Q1 als Q2 zorgden voor verrassingen.

(Foto: © Red Bull Racing)

Charles Leclerc (Ferrari) zorgde voor een grote verrassing in Q1. Hij kon zijn wagen niet onder controle krijgen en zette slechts de negentiende (!) tijd. Enkel Logan Sargeant (Williams) ging trager over het Circuit Barcelona-Catalunya. Ook Valtteri Bottas (Alfa Romeo), Kevin Magnussen (Haas) en Alexander Albon (Williams) stootten niet door in Q2.

Ook in Q2 zullen er grote ogen getrokken geweest zijn in de paddock. George Russell (Mercedes), maar vooral Sergio Pérez (Red Bull), konden geen plek in de top tien bemachtigen. Naast hen mochten ook Guanyu Zhou (Alfa Romeo), Nyck de Vries (AlphaTauri) en Yuki Tsunoda (AlphaTauri) uitstappen na Q2.

Geen verrassing in Q3

In Q3 liet Max Verstappen (Red Bull) de snelste tijd noteren en hij pakte zo zijn eerste polepositie op het Circuit Barcelona-Catalunya. Hij was bijna een halve seconde sneller dan tweede plek Carlos Sainz (Ferrari). Lando Norris (McLaren) kwalificeerde zich als derde, gevolgd door Pierre Gasly (Alpine), die nog een gridstraf zou kunnen krijgen voor het meermaals belemmeren van anderen. Lewis Hamilton (Mercedes) kwam niet verder dan een vijfde plek.

Vandaag bleef de voorspelde regen uit, maar morgen wordt er tijdens de race opnieuw neerslag verwacht. De race start om 15u00, al dan niet op een nat circuit.