Belcar Spa: Kaï Rillaerts geeft zijn visitekaartje af

Het Belcar Endurance Championship is deels een uitgelezen terrein voor racende ondernemers, maar af en toe komt er ook snel, jong talent aan de oppervlakte, zoals in het verleden Gilles Magnus of meer recent Michiel Haverans. Gisteren, vrijdag, tijdens de kwalificaties liet de 16-jarige Kaï Rillaerts in de Porsche van RedAnt Racing zien wat hij kan. De jongeman uit Tremelo reed naar de derde plaats in de kwalificaties, voor een reeks gevestigde waarden.

Foto: © Ollivision

Kaï Rillaerts heeft afgelopen week, tijdens een trackday voor het eerst in een racewagen gezeten op het circuit van Spa-Francorchamps. RedAnt Racing gaf de jonge Brabander de kans om de 992 GT3 Cup aan de tand te voelen en in het verlengde daarvan de tweede meeting van het nationale uithoudingskampioenschap aan te vatten, samen met de routinier John De Wilde.

Ik ben inderdaad in 2006 geboren en woon in Tremelo, niet ver van Mechelen en Leuven”, leidt hij zichzelf in. “Sinds mijn zesde ben ik in het karting actief, met een start in Rotax Micro Max en al snel nam ik deel aan diverse kampioenschappen. Dat eerste jaar behaalde ik al ereplaatsen en zeges, en die reeks is ondertussen behoorlijk aangedikt. Ik kan met trots zeggen dat ik verschillende Belgische kampioenstitels heb, BNL International karting series titels, ik ben twee keer Europees kampioen geworden en Europees vice-kampioen in 2022, het eerste jaar in de senior max. Op de wereldranglijst sta ik op de derde plaats.

Kaï Rillaerts wordt onder meer begeleid door Marc Goossens, binnen het team van RedAnt Racing en gaf in zijn kennismaking met de Porsche 992 GT3 Cup meteen zijn visitekaartje af. Rilaerts zou dan ook niet misstaan in pakweg een Porsche Carrera Cup Benelux. In afwachting zien we hem dus in Spa dit weekend en volgend weekend racet hij voor het Oost-Vlaamse team in de 12 Hours of Monza, de derde manche van de 24H Series.